Space of silence

Leave a comment
architecture

2016 – Student project


The space for scattering of ashes is placed in a beautiful forest, near the Preserje cemetery. It is designed as a space of solitude and silence, where the visitors are able to walk into the nature for a last farewell of their beloved one’s.  The main goal was to design a memorial park, that is a bit distant from the existing cemetery area, where the visitors would be able to take a moment for a memory of their deceased.

The designed intervention tries to connect with the nature and therefore uses the contour lines of the hill. It is designed as an extension of the already existing path, which leads us from the highest terrace of the cemetery to the forest, where it gradually vanishes in nature. The designed concrete walls have a double function; They support the terrain and also serve as a space for tombstones.


 

 

pogled2

prerez in pogled

situacija_finaltloris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s